LEUGEN JEREMIE: “Vlaams Belang wil onze dochters omvormen tot broedkippen van de natie”

Op X loog partijvoorzitter van Groen Jeremy Vaneeckhout dat “wie mijn/onze dochters doodgraag wil omvormen tot broedkippen van ‘de natie’ die kan echt mijn rug op. Reactionaire zotten. Letterlijk levensgevaarlijk.” Dit bericht schreef hij op reactie van berichtgeving op de gezinsplannen van het Vlaams Belang.

Weerlegging:

  • Het Vlaams Belang praat nergens in haar programma over de denigrerende verwijten van Groen over moeders.
  • In het VB-programma (pg. 58) staat er letterlijk “of koppels kinderen willen, is uiteraard een vrije keuze. Maar wie een kinderwens heeft, moet die kunnen vervullen.”
  • Het Vlaams Belang wil investeren in een gezinsvriendelijker beleid dat het evenwicht tussen gezin en werk herstelt. Financiële en praktische hindernissen mogen die wens niet in de weg staan.
  • Het Vlaams Belang pleit voor extra ondersteuning voor jonge gezinnen. Zij beschikken immers doorgaan over minder financiële middelen, terwijl de woningen onbetaalbaar worden door de renovatieplicht van Zuhal Demir en de aanhoudende migratie.
  • Concreet pleit het Vlaams Belang voor een dubbele geboortepremie voor jonge ouders die minstens 8 jaar in Vlaanderen wonen waarvan 3 jaar voltijds werken of studeren. Bovendien pleit Vlaams Belang voor een ‘start-effect’ waarmee (groot)ouders jaarlijks max. € 1.270 euro fiscaal aftrekbaar kunnen sparen voor hun kinderen dat ze kunnen gebruiken voor de aankoop van een eerste woning.