LEUGEN DEPRAETERE: “Vlaams Belang wil vrouwen terug aan de haard. Zoveel mogelijk thuis, zoveel mogelijk kinderen.”

Vooruit voorzitter Melissa Depraetere loog op 25 maart in Terzake over het gezinsbeleid van Vlaams Belang. Volgens Depraetere staan er “in het Vlaams Belang-programma een hele hoop crazy ideeën. De vrouwen terug meer aan de haard. Zoveel mogelijk thuis, zoveel mogelijk kinderen.”

Weerlegging:

  • In het VB-programma (pg. 58) staat er letterlijk “of koppels kinderen willen, is uiteraard een vrije keuze. Maar wie een kinderwens heeft, moet die kunnen vervullen.”
  • Het Vlaams Belang wil investeren in een gezinsvriendelijker beleid dat het evenwicht tussen gezin en werk herstelt. Financiële en praktische hindernissen mogen die wens niet in de weg staan.
  • Vlaams Belang wil een dubbel geboorteverlof.
  • Vlaams Belang een deeltijds opvoedersinkomen om het financieel mogelijk te maken voor één van de ouders (man of vrouw) na afloop van het ouderschaps- of geboorteverlof meer tijd in de opvoeding van kinderen wil steken.
  • Het opvoedersinkomen is een half leefloon. Voorwaarden: voorbije 8 jaar verblijf in Vlaanderen, waarvan minstens 3 jaar voltijds werken of studeren. Bovendien altijd in combinatie met halftijdse tewerkstelling. Dit opvoedersinkomen geldt maximaal tot het kind de leeftijd van 6 jaar bereikt heeft.