LEUGEN RUTTEN: “Voor Vlaams Belang zijn vrouwen broedmachines”

Op X loog Vlaams minister Rutten (Open Vld) dat voor het Vlaams Belang vrouwen broedmachines zijn. Op het de gezinsplannen van het Vlaams Belang reageerde ze “vrouwen zijn geen broedmachines. Kinderen zijn er niet voor de natie. Mensen maken hun eigen keuzes, ze beslissen in alle vrijheid zelf. Daar heeft geen enkele politieke partij zich mee te moeien. Baas in eigen buik, baas over eigen leven.”

Weerlegging:

  • Het Vlaams Belang praat nergens in haar programma over de denigrerende verwijten van Open Vld over moeders of over het inperken van keuzevrijheid.
  • Opvallend genoeg voeren de Franse liberalen onder president Macron een gelijkaardige beleid aan de plannen van het Vlaams Belang, met zelfs vruchtbaarheidscontroles vanaf 20 jaar.
  • In het VB-programma (pg. 58) staat er letterlijk “of koppels kinderen willen, is uiteraard een vrije keuze. Maar wie een kinderwens heeft, moet die kunnen vervullen.”
  • Het Vlaams Belang wil investeren in een gezinsvriendelijker beleid dat het evenwicht tussen gezin en werk herstelt. Financiële en praktische hindernissen mogen die wens niet in de weg staan.
  • Het Vlaams Belang pleit voor extra ondersteuning voor jonge gezinnen. Zij beschikken immers doorgaan over minder financiële middelen, terwijl de woningen onbetaalbaar worden door de renovatieplicht van Zuhal Demir en de aanhoudende migratie.
  • Concreet pleit het Vlaams Belang voor een dubbele geboortepremie voor jonge ouders die minstens 8 jaar in Vlaanderen wonen waarvan 3 jaar voltijds werken of studeren. Bovendien pleit Vlaams Belang voor een ‘start-effect’ waarmee (groot)ouders jaarlijks max. € 1.270 euro fiscaal aftrekbaar kunnen sparen voor hun kinderen dat ze kunnen gebruiken voor de aankoop van een eerste woning.